AcasăIranArgentina condamnă numirea unui ministru iranian acuzat de implicare în atentatul sângeros...

Argentina condamnă numirea unui ministru iranian acuzat de implicare în atentatul sângeros din 1994

-

Guvernul argentinian a condamnat miercuri decizia guvernului iranian de a-l numi în funcţia de ministru de interne pe Ahmad Vahidi, una din persoanele acuzate de implicare în atentatul cu bombă din 1994 asupra centrului evreiesc AMIA din Buenos Aires, soldat cu 85 de morţi, transmite AFP.

„Argentina îşi exprimă din nou cea mai puternică condamnare pentru numirea lui Ahmad Vahidi într-un post ministerial în Iran”, se arată într-un comunicat al ministerului de externe.

Guvernul preşedintelui Alberto Fernandez „declară că noua numire a lui Ahmad Vahidi pentru a ocupa un post în guvernul iranian, respectiv cel de ministru de interne, constitue un afront pentru justiţia argentiniană şi pentru victimele brutalului atac terorist împotriva Asociaţiei israeliene de ajutor reciproc din Argentina (AMIA) „.

Ministerul afacerilor externe reaminteşte că, din august 2009, numirea lui Ahmad Vahidi în funcţia de ministru al apărării „a fost întâmpinată cu o îngrijorare profundă şi a meritat cea mai fermă condamnare din partea guvernului argentinian”.

Vahidi este unul din înalţii oficiali iranieni căutaţi de justiţia argentiniană, care îl acuză că a jucat un rol cheie în luarea deciziilor şi planificarea atentatului cu bombă asupra clădirii AMIA la 18 iulie 1994, existând un mandat internaţional de arestare pe numele său, emis de Interpol”, se menţionează în declaraţie.

mai mult la   /www.agerpres.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Accesul la internet, suspendat aproape în totalitate în Iran, în contextul...

Autoritățile de la Teheran au suspendat aproape în totalitate accesul la internet în Iran, în contextul intensificării protestelor privind creșterea prețurilor la carburanți, a...