Ce măsuri a luat Iranul după uciderea generalului Soleimani de către americani la Bagdad. Avioanele F-14, desfăşurate la graniţă

Mii de iranieni au ieşit pe străzile din Teheran şi ale altor oraşe din ţară după uciderea celui mai titrat comandant militar iranian într-un raid american la Bagdad. În plus, Iranul a desfăşurat avioane de vânătoare F-14 la graniţele ţării.

Uciderea celui mai titrat comandant iranian a declanşat un val de emoţie şi a dus la un răspuns de solidaritate în Iran. Mii de iranieni au ieşit pe străzile Teheranului şi altor oraşe din toată ţara vineri, 3 ianuarie, în urma morţii generalului iranian Qassem Soleimani, ucis într-un bombardament la Bagdad, ordonat de preşedintele SUA Donald Trump.
Autorităţile de la Teheran au calificat drept o „escaladare extrem de periculoasă” uciderea generalului iranian Qassem Soleimani, emisar al Republicii islamice în Irak şi lider pro-iranian, într-un raid american la Bagdad. Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem iranian, s-a angajat vineri să „răzbune” moartea lui Soleimani, informează AFP.
„Martiriul este recompensa pentru munca sa neobosită din toţi aceşti ani. Dacă Dumnezeu o vrea, opera şi drumul său nu se vor opri aici, iar o răzbunare implacabilă îi aşteaptă pe criminalii care şi-au pătat mâinile de sângele său şi de al altor martiri”, a scris ayatollahul Khamenei pe contul de Twitter.
mai mult la adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.