AcasăIranIran. Capacitatea de spitalizare pentru pacienții COVID a fost depășită în majoritatea...

Iran. Capacitatea de spitalizare pentru pacienții COVID a fost depășită în majoritatea provinciilor. Zilnic mor aproximativ 300 de persoane infectate, adică una la cinci minute.

În ultimele 20 de zile, autoritățile de la Teheran au raportat aproximativ 300 de decese pe zi. Autoritățile regionale reclamă că nu sunt respectate regulile sanitare, cum ar fi distanțarea socială, în timp ce ministrul adjunct al Sănătății declară că se așteaptă la 600 de decese pe zi în următoarele săptămâni.

-

„Unele spitale au rămas fără paturi pentru a trata pacienți noi. Medicii și asistenții noștri sunt obosiți. Îi îndemn pe toți să respecte protocoalele”, a declarat șeful grupului național pentru combaterea coronavirusului, Alireza Zali.

Încă din 3 octombrie, în capitala Teheran au fost închise școlile, lăcașele de cult, centrele comerciale, restaurantele și majoritatea instituțiilor publice, restricții ce vor fi menținute, potrivit  televiziunii de stat, până pe 20 noiembrie. 21 dintre cele 31 de provincii iraniene se află „sub alertă roșie de coronavirus”. Oficialii iranieni au anunțat că vor fi impuse „restricții și măsuri extreme” pentru limitarea răspândirii virusului în cel puțin 43 de unități administrative.

Teheranul dă vina pe sancțiunile impuse de SUA pentru eșecul în gestionarea pandemiei. Sancțiunile permit Statelor Unite să impună măsuri, inclusiv înghețarea activelor, oricărei companii sau persoane care ajută Iranul să se sustragă de la embargoul ONU asupra armelor.

mai mult la  /www.biziday.ro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Accesul la internet, suspendat aproape în totalitate în Iran, în contextul...

Autoritățile de la Teheran au suspendat aproape în totalitate accesul la internet în Iran, în contextul intensificării protestelor privind creșterea prețurilor la carburanți, a...