AcasăFashionIranul este dispus să facă un schimb complet de prizonieri cu Statele...

Iranul este dispus să facă un schimb complet de prizonieri cu Statele Unite

-

Iranul este dispus să facă un schimb complet de prizonieri cu Statele Unite, a declarat luni ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif într-un mesaj prin videoconferinţă către Consiliul pentru Relaţii Externe de la New York, potrivit agerpres.     

Conform Reuters, Zarif a susţinut cu aceeaşi ocazie că regimul de la Teheran l-a executat luna aceasta pe luptătorul Navid Afkari în urma unei condamnări pentru omor, nu pentru participarea la protestele de stradă, aşa cum au susţinut unii activişti pentru drepturile omului. Ministrul a declarat că justiţia iraniană este independentă şi decide pe bază de probe. ‘Nu pot aprecia decizia unei instanţe’, a arătat el.

Afkari, în vârstă de 27 de ani, campion naţional la lupte greco-romane, a fost executat pe 12 septembrie. El şi-a mărturisit crima în urma torturii, susţine familia sa; avocatul lui afirmă că nu a existat nicio probă privind vinovăţia. Presa iraniană a relatat că fapta de care a fost acuzat sportivul este înjunghierea mortală a unui gardian, în timpul protestelor antiguvernamentale din 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read