AcasăFashionIranul este dispus să facă un schimb complet de prizonieri cu Statele...

Iranul este dispus să facă un schimb complet de prizonieri cu Statele Unite

-

Iranul este dispus să facă un schimb complet de prizonieri cu Statele Unite, a declarat luni ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif într-un mesaj prin videoconferinţă către Consiliul pentru Relaţii Externe de la New York, potrivit agerpres.     

Conform Reuters, Zarif a susţinut cu aceeaşi ocazie că regimul de la Teheran l-a executat luna aceasta pe luptătorul Navid Afkari în urma unei condamnări pentru omor, nu pentru participarea la protestele de stradă, aşa cum au susţinut unii activişti pentru drepturile omului. Ministrul a declarat că justiţia iraniană este independentă şi decide pe bază de probe. ‘Nu pot aprecia decizia unei instanţe’, a arătat el.

Afkari, în vârstă de 27 de ani, campion naţional la lupte greco-romane, a fost executat pe 12 septembrie. El şi-a mărturisit crima în urma torturii, susţine familia sa; avocatul lui afirmă că nu a existat nicio probă privind vinovăţia. Presa iraniană a relatat că fapta de care a fost acuzat sportivul este înjunghierea mortală a unui gardian, în timpul protestelor antiguvernamentale din 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Accesul la internet, suspendat aproape în totalitate în Iran, în contextul...

Autoritățile de la Teheran au suspendat aproape în totalitate accesul la internet în Iran, în contextul intensificării protestelor privind creșterea prețurilor la carburanți, a...