AcasăFashionLuptătorul iranian Navid Afkari a fost executat sâmbătă, după zece zile de...

Luptătorul iranian Navid Afkari a fost executat sâmbătă, după zece zile de la condamnarea sa la moarte

Luptătorul iranian Navid Afkari era deținut politic în țara sa, aflat în închisoarea Abel-Abad din Shiraz. El a fost executat sâmbătă, la zece zile distanță după ce Curtea Supremă din Iran a pronunțat sentința de condamnare la moarte – a transmis Reuters.

-

Pe rețelele de socializare a apărut deja un val de reacții care dezaprobă condamnarea la moarte a campionului Navid Afkari.

„Iranul tocmai l-a executat pe prizonierul politic și luptătorul campion Navid Afkari. Mă întristează enorm moartea sa. Este de neconceput faptul că regimul își spânzură oamenii și nimeni nu face nimic în acest sens”, a scris pe pagina de facebook activistul și jurnalistul israelian Hananya Naftali.

Navid Afkari a fost găsit vinovat de Curtea Supremă Iraniană pentru că ar fi ucis un funcţionar în timpul manifestaţiilor din 2018.

Situația sportivului a stârnit o multitudine de reacţii dezaprobatoare în rândul organizațiilor de apărare a drepturilor omului, în Iran dar și pe plan internațional. Inclusiv preşedintele american Donald Trump a îndemnat Iranul să renunțe la decizia executării lui Navid Afkari, care avea doar 27 de ani.

mai mult la  www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Accesul la internet, suspendat aproape în totalitate în Iran, în contextul...

Autoritățile de la Teheran au suspendat aproape în totalitate accesul la internet în Iran, în contextul intensificării protestelor privind creșterea prețurilor la carburanți, a...