Renumita avocată iraniană și activistă pentru drepturile femeii, Nasrin Sotoudeh, a fost condamnată de un tribunal islamic din Teheran la 38 de ani de închisoare și 148 de lovituri de bici, pentru că a apărat dreptul femeilor musulmane de a renunța la văl. „Conspirație”, „incitare la corupție și prostituție”, „propagandă împotriva sistemului”, „perturbare a ordinii publice”, „spionaj” sunt câteva dintre acuzațiile care i ss-au adus. Și, totuși, ce a făcut greșit? Premiul Saharov pentru libertatea de gândire din 2012?

Avocata a apărat cu pacifism femeile iraniene care și-au îndepărtat vălurile de pe cap ca pe o cale de a protesta împotriva legii care le obliga să le poarte. O ironie supremă: în timp ce Nasrin Sotoudeh stă în închisoare, Iranul tocmai a fost nominalizat la Comisia Națiunilor Unite pentru statutul femeilor (CSW).

În numele tuturor valorilor pe care le-am apărat mereu – egalitatea între bărbați și femei, emanciparea femeilor, libertatea de exprimare, libertatea conștiinței – noi, Marie Claire România și multe dintre edițiile noastre internaționale, cerem eliberarea necondiționată a lui Nasrin Sotoudeh!

Implică-te și tu! Semnează și tu petița pentru eliberarea avocatei iraniene Nasrin Sotoudeh.

mai mult la :  www.change.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.