O nouă explozie s-a produs marţi la o uzină situată la sud de Teheran, soldându-se cu doi morţi, aceasta fiind al patrulea incident raportat de Iran la instalațiile sale industriale începând din 25 iunie și până în prezent, informează AFP, preluată de Agerpres.

Agenţia oficială de presă Irna susține că este vorba despre un „accident”, pe care îl atribuie unei erori umane.

„Explozia a fost într-atât de puternică, încât zidurile uzinei Saipapress (de piese de schimb pentru automobile) din apropiere au fost de asemenea distruse”, a spus un oficial local, lăsând să se înţeleagă că au fost înregistrate importante pagube.

O altă explozie puternică a avut loc la 2 iulie și la complexul nuclear din Natanz (din centrul țării), iar autorităţile, care la început au vorbit tot despre un „accident”, au afirmat ulterior că nu vor dezvălui deocamdată cauzele acestuia, din „raţiuni de securitate”.

Noua explozie s-a produs marți dimineața, în jurul orei locale 03:00, la uzina Oxijen din oraşul Baqerchahr, care are 60.000 de locuitori şi este situat la aproximativ 20 km sud de Teheran. Explozia a provocat un incendiu. Sunt doi morţi şi trei răniţi, dintre care doi spitalizaţi, au anunțat autoritățile.

mai mult la    /www.digi24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.