AcasăFashionO persoană moare de COVID-19 la fiecare două minute în Iran (presă)

O persoană moare de COVID-19 la fiecare două minute în Iran (presă)

-

O persoană moare în prezent din cauza COVID-19 la fiecare două minute în Iran, a declarat luni televiziunea de stat iraniană, în condiţiile în care cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu de pandemia de coronavirus a raportat un nou record zilnic de 588 de decese asociate COVID-19, relatează Reuters.

În timp ce autorităţile critică nerespectarea distanţării sociale, mass-media oficială afirmă că spitalele din mai multe oraşe iraniene au rămas fără paturi pentru noii pacienţi cu coronavirus. Unii internauţi au criticat procesul lent de vaccinare, doar 4% din cei 83 de milioane de locuitori fiind complet inoculaţi.

Numărul total al deceselor a ajuns la 94.603, au anunţat autorităţile, în timp ce numărul cazurilor a crescut cu 40.808 în ultimele 24 de ore, ajungând la 4.199.537 în al cincilea val de coronavirus pus pe seama variantei Delta, extrem de transmisibile.

„La fiecare două secunde, o persoană se infectează în Iran şi aproape la fiecare două minute o persoană moare din cauza coronavirusului”, a declarat televiziunea de stat iraniană, adăugând că majoritatea celor 31 de provincii din Iran au trecut de la nivelul portocaliu de risc mai scăzut la alerta roşie.

mai mult la  /www.agerpres.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read