AcasăFashionO persoană moare de COVID-19 la fiecare două minute în Iran (presă)

O persoană moare de COVID-19 la fiecare două minute în Iran (presă)

-

O persoană moare în prezent din cauza COVID-19 la fiecare două minute în Iran, a declarat luni televiziunea de stat iraniană, în condiţiile în care cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu de pandemia de coronavirus a raportat un nou record zilnic de 588 de decese asociate COVID-19, relatează Reuters.

În timp ce autorităţile critică nerespectarea distanţării sociale, mass-media oficială afirmă că spitalele din mai multe oraşe iraniene au rămas fără paturi pentru noii pacienţi cu coronavirus. Unii internauţi au criticat procesul lent de vaccinare, doar 4% din cei 83 de milioane de locuitori fiind complet inoculaţi.

Numărul total al deceselor a ajuns la 94.603, au anunţat autorităţile, în timp ce numărul cazurilor a crescut cu 40.808 în ultimele 24 de ore, ajungând la 4.199.537 în al cincilea val de coronavirus pus pe seama variantei Delta, extrem de transmisibile.

„La fiecare două secunde, o persoană se infectează în Iran şi aproape la fiecare două minute o persoană moare din cauza coronavirusului”, a declarat televiziunea de stat iraniană, adăugând că majoritatea celor 31 de provincii din Iran au trecut de la nivelul portocaliu de risc mai scăzut la alerta roşie.

mai mult la  /www.agerpres.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Accesul la internet, suspendat aproape în totalitate în Iran, în contextul...

Autoritățile de la Teheran au suspendat aproape în totalitate accesul la internet în Iran, în contextul intensificării protestelor privind creșterea prețurilor la carburanți, a...