Teheran: Statele Unite încearcă să creeze „o fobie iraniană“

(181127) -- KISH ISLAND, Nov. 27, 2018 (Xinhua) -- Iranian Defense Minister Amir Hatami attends the opening ceremony of an air show in Kish Island, southern Iran, on Nov. 26, 2018. Iran is ready to export indigenous fighter jets, a senior Iranian army commander said Monday. (Xinhua/Ahmad Halabisaz) (zxj)

Administrația de la Washington încearcă să creeze „o fobie iraniană“ la nivel global, a transmis vineri Amir Hatami, ministrul Apărării al Iranului, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite și Iran, informează Mediafax.

„Există condiții foarte complicate și suspecte în regiune. Se pare că acest lucru este legat de o politică a Statelor Unite de a crea o fobie iraniană și de a crea un consens împotriva Iranului“, a declarat Amir Hatami.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat joi doborârea unei drone militare americane care ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Ormuz.

Președintele american, Donald Trump, a aprobat o serie de atacuri militare împotriva Iranului ca răspuns la doborârea dronei de supraveghere de către forțele iraniene, însă decizia a fost anulată înainte ca acestea să fie lansate, relatează cotidianul The New York Times.

mai mult la : reporterglobal.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.